Tunnistatko piilo-osaajan?


Parin viikon takaisen Nordic Business Forumin anti pysäytti pohtimaan ajankohtaiia asioita. Jälleen kerran erinomaisia ja ajankohtaisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä uusia tuttavuuksia Brella-tapaamisissa ja buffet-jonoissa.

Elämme keskellä ihmeellistä aikakautta. Tulevaisuuden työ on jatkuvasti esillä. Erityisesti, mitä se on ja miten jatkossa houkutellaan parhaat talentit meille töihin. Sukupolvien välillä on isojakin eroja, millaisia työnantajia arvostetaan. Nuorempi sukupolvi näkee yhä useammin työnteon elämän mahdollistajana, ja 3-4 päivän työviikot ovat jo aika tyypillisiä monille.

Yhteiskuntien ikääntymisen mukanaan tuomista ongelmista on riittänyt puhetta globaalilla tasolla jo vuosia. Ongelmalähtöistä puhetta riittää, mutta toimeen tarttuminen ja asioiden konkreettinen edistäminen on yhä harvempien harteilla.

NBF:ssakin ikääntyviin talentteihin eli konkarikohderyhmään viitattiin vain viimeisen puhujan, Joseph Stiglitzin toteamana: ”I don’t see it (ageing population) as a problem. Older people can be productive.” Olen hämmentynyt, kun sitä peilaa kasvavaan ilmiöön ja ongelmaankin.

Vain harva työnantaja on vielä ”löytänyt” potentiaalisen talenttiryhmän, joka on erittäin motivoitunut, joustava ja tuottava – eläkkeelle siirtyvät tai siirtyneet konkarit. He, jotka ovat kiinnostuneita tekemään töitä, vaikka heidän ei ole enää pakko. He eivät taiteile enää ruuhkavuosissa. He eivät taistele organisaatiossa nuorempien kanssa positioista. He keskittyvät auttamaan ja jakamaan arvokasta kokemustaan ja ovat asiantuntemuksessaan usein ainutlaatuisia.

Konkaritalentteihin panostaminen osana muuta tiimiä on askel tulevaisuuteen lähes jokaisessa yrityksessä – tänään!

Joko teillä on konkaritalenttipooli käytettävissä? Jos ei ole, ota yhteyttä. me voimme auttaa.

Varaa aika Antin kalenterista ja jutellaan lisää: varaa aika